Погрижете се за вашето здраве в дългосрочен план

Знаехте ли, че въздухът в дома ви може да бъде по-замърсен спрямо този навън? А че прекарвате повече време вкъщи, отколкото навън? Сертификатите GREENGUARD означават, че продуктите ни нямат вредни химически елементи и качеството на въздуха вкъщи е значително по-добро, когато използвате Bona. Ето защо всички продукти са сертифицирани с Greenguard сертификат за безопасност.

Сертифицирани продукти Greenguard

Сертификатът Greenguard се стреми да намали подлагането на хората под въздействие на  вредни химически елементи, като покаже безопасните продукти, на които може  да се доверят. Стандартите Greenguard са едни от най-строгите в света и са базирани на досега съществуващи стандарти и препоръки от национални и международни публични здравни агенции. Може да прочетете повече за Greenguard тук.

Погрижете се за качеството на въздуха в дома – ето няколко съвета:

Качество на въздух в дома

Проветрявайте редовно.

Качество на въздух в дома

Контролирайте влажността – придържайте се до 60 % влажност. При нужда използвайте обезвлажнител, като почиствате редовно филтъра му.

Качество на въздух в дома

Не пушете вкъщи. Тютюнът съдържа висока концентрация на повече от 1000 вида замърсители.

Качество на въздух в дома

Не използвайте силни препарати, препарати на химическа основа или такива със силна миризма.

Качество на въздух в дома

Дейности като рисуване например, могат да покачат нивата на замърсяване. Правете ги навън.

Качество на въздух в дома

Оставянето на работещ двигател на кола, косачка или други двигатели в гаража или близо до дома ви също отделя вредни елементи. Изключвайте ги, когато не се използват.

Качество на въздух в дома

Сменяйте спалното бельо всяка седмица, за да намалите натрупването на алергени като акари и домашен прах.

Качество на въздух в дома

Събувайте се пред входната врата, за да не вкарвате в дома си мръсотия и прах от вън. Не забравяйте да сложите изтривалка.

Качество на въздух в дома

Използвайте мощна и ефективна прахосмукачка, както и качествени микрофибърни кърпи за почистване на праха по мебелите и по пода.

Качество на въздух в дома

Стайните растения са здравословни, тъй като абсорбират въглеродния диоксид, но не ги преполивайте, могат да развият плесен.

Загриженост към околната среда

Bona има за своя задача да се грижи за ползвателите на своите продукти, да опазва околната среда днес, утре и всеки следващ ден.

 

Всяка година се създават нови по-добри продукти с по-малко вредно влияние върху природата. С тази мотивация се създадоха покритията на водна основа още през 1970г. и безпраховото циклене през 2000г. Днес сме горди, че можем да ви предложим пълна гама безопасни продукти за шлайфане, лепене, поддръжка и почистване на дървени подове – за целия живот на дървените подове.

 

Покритията на Bona са с много ниско съдържание на VOC (летливи органични съединения). Нивата на летливите органични съединения имат влияние върху нашето здраве и въздухът в дома ни, което означава че продуктите на Bona са най-доброто решение за вашето семейство, домашни любимци и въздухът в дома. Шведските технологии са ключът към красивия и елегантен под със страхотна здравина и издръжливост.

 

Прахът от обикновените шлайфащи машини се наслоява навсякъде. По вашите дрехи, мебели, върху косата на детето ви! Системата на Bona за безпрахово шлайфане се справя с почти всичкия фин прах. Събира до 99.996% от праха!Ние от БОЖАНА ЕООД предлагаме всякакви машини за безпрахово и безопасно шлайфане – без да се налага да покривате, изваждате или почиствате основно всичко от дома си. Въздухът който излиза от машините е чист, благодарение на хепа филтрите, с които са снабдени машините.