100 години

Създаваме красиви подове от 1919 насам.

Историята на Bona – създаваме красиви подове от 1919 насам

От създаването на  компанията през 1919 година, работата на Bona е свързана с постоянство, за достигане на върха, където в момента се намира.  Основните ценности са страстта, изпълнението и това да бъде първа в изобретенията. Bona  създава качествени продукти безопасни за нас и околната среда.

 

Основателят на Bona, Вилхелм Еднер, е притежавал малък бизнес в Малмьо, Швеция, където кафето е било неговия любим продукт. В магазина си, той е продавал и вакса, продукт който се е нанасял върху дървения под и е създавал полирана и защитена повърхност. Еднер осъзнал че продуктът му има потенциал и създал фирма Bona. Сега 100 години по-късно, Bona е лидер на пазара на продукти за дървени подове. С постоянните иновации и знания фирмата е изцяло фокусирана върху създаването на красиви подове.

 

Историята на Bona и шведското наследство са направили фирмата това което е днес. Страстта към екологично чистите решения означава, че грижата за планетата и ресурсите й е на първо място.  Иновативните продукти и системи вдъхновяват собствениците на дървени подове да реновират дървения си под, а не да го подменят. Всяко едно природосъобразно решение помага за опазването на планетата.

 

От създаването на първия си продукт – bonvax, Bona създава някои от най-важните иновации в индустрията. През 1970 г. Bona е една от първите компании, които премахват вредните токсични химикали от лаковете си и въвежда лаковете на водна основа като надеждна и издръжлива алтернатива. Bona е една от първите компании, които създават системата за прахосъбиране при шлайфане, която събира карценогенния дървен прах от въздуха отделен по време на шлайфане. Bona е и първата фирма, която предлага цялостна система от лакове на водна основа и продукти за поддръжка и почистване, сертифицирани за ниски нива на вредни химически елементи. Продуктите на Bona са от изключително високо качество и са сертифицирани от множество международни и национални организации.

 

Изключителното представяне и качествени продукти  дава възможността и привилегията на Bona да се грижи за подовете в някои световноизвестни и красиви сгради. От големите спортни зали и баскетболни игрища, до летища, музеи и други публични сгради. Може да откриете Bona на места, където подовете са подложени на постоянното ежедневно натоварване и където нивата на издръжливост и изпълнение трябва да бъдат изключително високи.  Освен че се предлагат изключително качествени продукти, подходящи дори за подове с много силен трафик,  Bona предлага и пълна безопасност на професионалисти, дистрибутори, производители, майстори и крайни клиенти. Bona предлага възможно най-издръжливите покрития на пазара! Bona е единствената фирма, която предлага пълна система от устойчиви продукти за грижата и поддръжката на пода. Bona предлага също така и програма за сертифицирани майстори, благодарение на която всички клиенти, постигат желаните от тях резултати. Ето защо смело казваме: „Препоръчвано от професионалисти от 1919г.“

 

 Ние сме отдадени към създаването, подобряването и намирането на иновации не само за дървени подове, но за всички видове подове като например камък, плочки, ламинат и винил. Нашият екип постоянно се стреми към тенденциите и опциите за постигане на възможно най-красивия под.  Когато избирате Bona, вие се доверявате на високотехнологични продукти, които се грижат за вашето здраве и благодарение на които създавате красив под.

 

С повече от 600 работници, Bona се предлага в над 90 страни, посредством представители и дистрибутори.