Нашата история

История

За  Bona наследството играе важна роля. Всичко  започва от малък семеен бизнес, занимаващ се с кафе в Швеция и се развива чрез иновации и прогрес до световна компания предлагаща продукти в над 90 държави.

Разгледайте пътешествието на Bona по години към въвеждането на иновации.

1919 – Вилхелм Еднер е въртял малък бизнес с кафе в Малмьо, Швеция. Като допълнителен доход, г-н Еднер се е занимавал и с производството на вакса за дървен под. През 1919 се решава да регистрира своята фирма за производство на вакса за дървени подове под името „Aktiebolaget Bona“ и започва да предлага и други продукти за грижата на дървените подове.

1953 – Bona представя D-503 – продукт, запечатващ дървото. Продуктът придобива известност в Германия, Австрия и Швейцария. Същата година започва износ на продукта.

1979 – Bona създава първите лакове на водна основа в света.

1984 – Bona започва работа върху покритията с UV защита и представя нови лакове на водна основа. Изграждат се представителства в Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Китай  и Сингапур. Изграждат се търговски офиси в Панама и Шанхай.

2002 – Bona навлиза в американския пазар чрез продуктите си за почистване на дървени подове.

2010 – Bona притежава пълна система от продукти, за всяко предизвикателство. Фокусът е насочен върху решенията, които клиентът може да използва във всеки един момент.

2011 – Bona е в топ 5 на най-големите търговци на американския пазар.

2016 – Bona е обявена за 9 от 10 най-големи търговци на американския пазар.

2019 – Въвежда се  нова система за реновиране, поддръжка и почистване на винилни подови настилки.